Debattfilm: Et glass til

Sjøborg kino syner onsdag 5. okt. kl. 18.00 reprise på den danske filmen Druk. Den norske tittelen er Et glass til.  Filmen er framifrå som utgangspunkt for samtalar i ulike grupper.

Sitat Wikipedia og andre nettstadar: Filmen vant Oscar for beste fremmedspråklige film i 2021. Under Amandaprisen 2021 vant den klassen for beste utenlandske kinofilm. Om filmen: Fire lærere og venner bestemmer seg for å teste Finn Skårderuds påståtte teori om at mennesket er født med en halv promille for lite i blodet.

Et glass til viser seg å være en «dramedie» som er både morsom, trist og alt som finnes mellom ytterpunktene. Tematikken er like komisk som den er problematisk, nemlig vårt forhold til alkohol og hvordan rusen påvirker vår oppførsel på godt og vondt.

Filmen er preget av skuespill av høy kvalitet i alle roller, mens manuset, skrevet av regissøren selv sammen med Tobias Lindholm, har både skarp dialog og smarte vinklinger. Vinterberg veksler vellykket mellom tull og alvor på en måte som gjør Et glass til både underholdende og foruroligende på samme tid.